Cukiságok szemnek, szájnak

Hegedűs B. Piros kiállításával nyitották meg hivatalosan is a veszprémi belváros új találkozópontját, a Füge Fagyiudvar és Kávézót. Olyan közösségi tér jött így létre, ahol otthon érezhetik magukat a helyi művészek, műveiket kiállítják itt. Emellett irodalmi délutánokat, gyermekprogramokat is terveznek a tulajdonosok.

Jóízű beszélgetésekre nyílik alkalmuk a Füge udvarába ellátogatóknak, ahol találkozik a gasztronómia, a művészet és a kultúra több más területe. Fiatal tulajdonosaik számoltak be erről a szándékukról. Dobos Márton, Penovác Anna, Tremmer Roland és Hakkel Zsófia, a két házaspár tagjai ugyanis a külföldön és rangos hazai vendéglátó egységekben szerzett tapasztalataikat Veszprémben szeretnék kamatoztatni, többek közt az Európa Kulturális Fővárosa programban dolgozókkal együttműködve, a helyieknek örömet szerezve.

A tulajdonosok: Hakkel Zsófia, Penovác Anna, Tremmer Roland és Dobos Márton
Fotó: MW

A várost szeretnék a munkájukkal képviselni. Ezért szervezték meg a Rákóczi utca 3. szám alatt nemrégiben létrehozott kávézóban Hegedűs B. Piros kiállítását is. A festőművész elmondta, hogy a művészet szerinte közkincs, ezért nem csak a kiállítótermekben van helye, hálás azért, hogy képei ízletes kincsek mellett tekinthetők meg. A gasztronómiában és a képzőművészetben, a cukrászatban és a festészetben szerinte a közös, az alkotás. Szereti a szokatlant, a nyitottságot, az igényességet, a változásokra való gyors reagálást, ezért gondolja azt, hogy a Fügébe illenek művei, saját filozófiája összecseng a fagyiudvar létrehozóinak szellemiségével.

A belvárosi udvar vendégei megcsodálhatják az elkövetkezőkben Hegedűs B. Piros képeit, amelyek megalkotása során a festészetben szokatlan anyagokat is felhasznált. Akad köztük egy fagylalt ihlette mű is. Emellett megkóstolhatják a szintén változatos alapanyagokból készült édességeket, szendvicseket.

Porga Gyula veszprémi polgármester a kávézó és a kiállítás megnyitóján elmondta: négy tettre kész, kreatív és nagyon tehetséges fiatal álma valósult meg a Füge Fagyiudvar és Kávézó megnyitásával. Tudja, ez fontos pillanat számukra, reméli, hamarosan, hétről-hétre, hónapról-hónapra több veszpréminek is fontos lesz, amit létrehoztak, amit a város érdekében is terveznek. Mindig öröm, ha új vállalkozás költözik Veszprémbe, ez a hely pedig attól is izgalmas, hogy a kultúra és a gasztronómia találkozik egy térben.